ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ КРИЗНОГ ШТАБА

У Петрову је јутрос одржана сједница Општинског кризног штаба за борбу против вируса корона на ком су изнесени податаци да је код троје грађана ове општине потврђено присуство вируса COVID-19, да се чекају резултати за још 6 послатих узорака те да се у кућној изолацији налази шесторо лица.

Штаб је донио следећи закључак:

– Због усложњавања ситуације са ширењем корона вируса, како глобално тако и на локалном нивоу, Општински кризни штаб још једном апелује на све грађане да обавезно поштују мјере прописане од стране Републичког штаба за ванредне ситуације: ношење маске у затвореном простору као и на отвореном гдје је немогуће држати социјалну дистанцу од два метра те забрану окупљања на отвореном више од 50 лица.

– Лица која су била у контакту са особама код којих је потврђено присуство вируса COVID-19, а који осјете симптоме који указују на заразу овим вирусом (повишена температура, кратак дах, отежано дисање, кашаљ, општа слабост организма) да се обавезно телефонски јаве у Дом здравља (контакт телефон 053/260-166).

– Штаб ће константно пратити епидемиолошку ситуацију на подручју општине те ће сходно томе кориговати мјере и обавјештавати јавност.