ЗАВРШЕНО АСФАЛТИРАЊЕ И УРЕЂЕЊЕ ПЛАТОА У НАСЕЉУ КОЛОНА У ПЕТРОВУ

Изградњом тротоара који вежу за недавно асфалтирани плато у насељу Колона окончан је пројекат који се чекао пуних пет деценија. Наиме, први станари у зграде су усељени 1969. године, уз обећање да ће убрзо бити завршена и околна инфраструктура, али се на испуњење обећања чекало све до сада.

Станари су истакли да је плато био ругло центра општине, блатњава површина за коју су биле неопходне чизме чим падне киша.

„Коначно смо дочекали уређење овог простора и захвални смо Скупштини и начелнику општине који су имали разумијевања за овај проблем и коначно омогућили реализацију овог пројекта“, истакли су Новак Никић и Гордана Шешлак, станари стамбеног комплекса.

Према ријечима начелника општине Озрена Петковића ово је још један у низу инфраструктурних пројеката који се реализују у овој години а његова важност огледа се и у чињеници да ће у приземљу зграде бити опремљено дјечије обданиште и да ће поред станара стамбеног комплекса овај простор користити и најмлађи становници ове општине и њихови родитељи.

За асфалтирање платоа у насељу Колона, укупне површине 1.325 метара квадратних, из буџета општине издвојено је 61.265 марака. Радове је извело предузеће „Риал шпед“ из Добој Истока.