НОВИ САНИТЕТ ДАНАС СТИГАО У ПЕТРОВО

Начелник општине Петрово Озрен Петковић и директор Дома здравља “Озрен” др Здравко Станић данас су преузели кључеве новог санитетског возила донираног од стране Владе Србије.

На свечаној церемонији одржаној у Бања Луци кључеве је уручио предсједник Србије Александар Вучић.

“Ово је веома вриједна донација и за Дом здравља и за све наше суграђане. Овако модерно опремљено возило хитне помоћи нисмо имали од оснивања ове здравствене установе. Изражавам велику захвалност братском народу и предсједнику Србије за ову помоћ”, рекао је начелник Петковић.

“Захваљујем се Влади Републике Србије на њиховој великој донацији у вриједности од 100.000 КМ за ново санитетско возило које је донирано ДЗ “Озрен” Петрово. Овакво санитетско возило значи да се пацијенти који су животно угрожени могу врло брзо и сигурно транспортовати у регионалну болницу у Добој а ако се укаже потреба да се пацијенти могу одвести и на лијечење у КЦ Бања Лука па и у здравствене установе у Србији”, рекао је др Станић.

Донирано санитетско возило је други дио донације Владе Србије општини Петрово, јер је већ реализован пројекат опремања школских објеката на тетиторији општине, вриједан 100.000 евра, у потпуности финасиран донаторским средствима.