ЈОШ ЈЕДАН АСФАЛТНИ ПУТ У КАЛУЂЕРИЦИ

Након што је недавно главни пут у насељу Калуђерица пресвучен новим асфалтним слојем данас се приводе крају радови на асфалтирању пута који од трговинске радње “Озренка” води ка обилазници у овој мјесној заједници. Иако је ријеч о путу дужине нешто мање од три стотине метара број стамбених објеката директно везаних за ову дионицу је више од 20.

“Овај пут нам живот значи, ово је велики успјех за све нас који овдје живимо. Хоћу да захвалим људима који су помогли да додјемо до нашег циља а посебно Стеви Црналићу који је скупа самном водио акцију за асфалтирање пута. Човјек који нам је посебно ваљао је начелник наше општине Озрен Петковић који је имао толико разумијевања за наше захтјеве. Нема тих ријечи којима се могу захвалити њему и његовим сарадницима”, рекла је Радислава Јовић, мјештанка Калуђерице.

Средства у износу од 22.000 марака за асфалтирање овог пута обезбиједили су скупа мјештани и Општина, по принципу “марка на марку”.

“Асфалтирањем ове улице започели смо реализацију пројекта “марка на марку” који се већ годинама показује као одличан примјер сарадње и заједничког улагања грађана и локалне управе. Свим грађанима који су се јавили на јавни позив за заједничко асфалтирање путева ми смо изашли у сусрет, нико није одбијен. Средства у буџету су обезбијеђена, грађани су испоштовали своје тако да је сада до извођача радова којом динамиком ће све бити завршено”, рекао је начелник општине Озрен Петковић, нагласивши да ће овај вид сарадње са грађанима бити настављен и убудуће.

У наставку радова у склопу овог пројекта биће асфалтирана два путна правца у Карановцу као и три пута у мјесној заједници Петрово.