ИЗГРАЂЕНИ ТРОТОАРИ У ЈЕДНОЈ ОД НАЈПРОМЕТНИЈИХ УЛИЦА У ПЕТРОВУ

Комплетном дужином улице Вељка Вуковића у Петрову, као једној од најпрометнијих улица којом је преусмјерен сав теретни саобраћај у овом мјесту, урађена је пјешачка стаза односно тротоар. И у улици Озренских одреда, главној улици кроз центар Петрова, урађен је тротоар у дијелу од школе до краја улице, тако да су сада пјешаци своје стазе добили цијелом дужином ове двије саобраћајнице. Основни циљ овог пројекта, како истиче начелник општине Озрен Петковић, јесте повећање сигурности пјешака.

„Људски живот нема цијену и првенствено у тој намјери смо овај пројекат одабрали као приоритетан како бисмо пјешацима омогућили безбједно кретање“, рекао је Петковић.

Становници ове улице истакли су да им је овај пројекат од великог значаја.

„Теретни саобраћај је преусмјерен на нашу страну и доста камиона пролази који прије нису овуда пролазили. Када сам ја био дијете ми смо се на цести играли а сада тешко да дијете може и прећи цесту а да не наиђе камион. Овај пројекат је супер и за нашу улицу али и за општину“, рекао је Миодраг Петровић.

„Ово за нашу улицу много значи, за нас као мјештане и за нашу дјецу. Добили смо велику сигурност и овом приликом бих се захвалио начелнику општине и његовим сарадницима“, истакао је Славко Алексић.

Укупна дужина новоизграђених тротоара је 1400 метара, пројекат је коштао око 190.000 марака а радове је извело предузеће „Риал шпед“ из Добој Истока.

Приликом извођења радова санирана су и оштећења асфалтне траке Ковачевог моста те урађен пропуст којим је омогућен бољи проток воде потоком који је у прошлости у више наврата плавио домаћинства у засеоку Шешлаци и ниже до ушћа у Јадрину.