ГРАБОВА КОСА У КАРАНОВЦУ ОД ДАНАС БЕЗ МАКАДАМА

Пут у засеоку Грабова коса у Карановцу, дуг око 1440 метра, од данас је асфалтиран комплетном дужином. Наиме, након прошлогодишњег асфалтирања дионице дуге око 820 метара данас је асфалтиран и преостали макадамски дио дуг 620 метара.

Средства за финансирање пројеката асфалтирања обезбиједили су мјештани и Општина, по принципу марка на марку. Данашње асфалтирање коштало је око 46.000 марака а прошлогодишње око 66.000 КМ, тако да су мјештани укупно прикупили око 56.000 марака.

Главни организатори акције, мјештани Ненад Нешковић и Миленко Недић истичу да су, поред подршке из општинског буџета, имали помоћ добрих људи из цијеле општине.

„Захвални смо свима који су нам помогли онолико колико су могли, јер ми сами не би могли прикупити оволики износ. Посебну захвалност дугујемо начелнику општине Озрену који нам је био подршка од саме идеје па све до реализације“, истакао је Нешковић, нагласивши да су се изградњом овог пута мјештани Грабове косе приближили центру села.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић истакао је да је ово још један примјер и доказ да је пројекат „марка на марку“ одличан начин за заједничко дјеловање грађана и локалне заједнице.

„Из године у годину се повећава број заинтересованих за асфалтирања по овом принципу и ми смо увијек изнашли начин да позитивно одговоримо на све захтјеве. Честитам иницијативном одбору са Грабове косе који су одрадили одличну акцију и након деценија чекања коначно добили асфалтни пут цијелом дужином, до последњ куће. Ми ћемо и у годинама које долазе увијек подржати све грађане који буду на овај начин жељели изградити асфалтне путеве у својим засеоцима или улицама и вјерујем да ћемо у блиској будућности имати скоро све путеве под асфалтом“ поручио је Петковић.

У наредним данима по принципу „марка на марку“ биће асфалтирана и три путна правца у МЗ Петрово, дионица пута у засеоку Слатине у Какмужу као и дионица пута у МЗ Карановац која уз Прењу води до границе са територијом града Добоја.