ПОСЈЕТА ПОБРАТИМА ИЗ ЗУБИНОГ ПОТОКА


Протеклог викенда у посјети општини Петрово боравила је делегација братске косовске општине Зубин Поток, коју је предводио начелник општинског Одјељења за привреду и финансије Срђан Вучинић. Начелник општине Петрово Озрен Петковић гостима је приредио свечани пријем те организовао посјете туристичким дестинацијама овог краја.

“Утисци су као и увијек фантастични јер ми се заиста овде осјећамо као код рођене браће. Радује ме што видим да је отварањем “Терми Озрен” направљен огроман искорак када је у питању развој туризма општине Петрово и надам се да ћемо ускоро имати крај проблема са корона вирусом, повратак нормалном животу и потом бројне посјете вашој општини са свих страна свијета а свакако и из Зубиног Потока”, рекао је Вучинић, нагласивши да општини Петрово и њеном начелнику Петковићу руководство и грађани Зубиног Потока пружају пуну подршку у даљем раду и одлучивању.

“Увијек је задовољство бити домаћин нашој браћи са Косова. Ми смо овом приликом договорили даље правце наше сарадње, посебно у области туризма и културе, те се надам да ће се ускоро створити услови за њихову реализацију. Посебна нам је жеља да поново повежемо дјецу из наше двије општине, да угостимо малишане из Зубиног Потока и поновимо незаборавно дружење из љета 2017. године”, истакао је Петковић.

Општине Петрово и Зубин Поток Повељу о братимљењу потписале су 2013. године.