ПОДРШКА ОПШТИНИ У РЕАЛИЗАЦИЈИ НАЈАВЉЕНИХ ИНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЈЕКАТА

У Петрову је данас одржан радни састанак начелника општине Озрена Петковића са послаником у Представничком дому Парламентарне Скупштине БиХ Сањом Вулић и пројектним менаџером УНДП-а Синишом Убипариповићем, на ком је разговарано о пројектима који ће у наредном периоду бити реализовани у овој локалној заједници. Акценат је стављен на пројекте енергетске ефиканости и изградње канализационе мреже.

„Ми смо као један од приоритета истакли пројекат енергетске ефикасности управне зграде, у којој су, поред Општинске управе, смјештене и неке републичке институције те локалне установе и организације. Ријеч је о старој згради, са веома лошом столаријом и системом гријања, тако да су губици енергије а самим тим и новца заиста велики. Направили смо начелни договор те ћемо у наредном периоду, а могуће и прије краја ове године, започети реализацију тог пројекта“, рекао је Петковић, посебно нагласивши да је данашњи састанак резултат недавне посјете Петрову и договора са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадо Додиком.

„Нашој општини обећана је максимална подршка и она је већ видљива у више праваца. Одобрена су нам средстав за вртић, за дан/два почињу радови на санацији и проширењу дионице пута Добој-Петрово у Крановцу и Какмужу а и овај данашњи договор индиректна је подршка највишег руководства Републике Српске и господина Додика лично“, нагласио је Петковић.

Посланик Сања Вулић је истакла да је Добоју, као граду, интерес да се општина Петрово развија као сестринска општина, гдје ће људи имати добре услове за живот „а моја обавеза као посланика са ове регије је да лично помажем општинама регије, међу којима је и Петрово“.

„Дугорочни пројекат о ком смо данас разговарали је рјешавање проблема канализационе мреже а оно што је извјесно у краћем временском периоду јесу пројекти енергетске ефикасности, како зграде општине тако и система уличне расвјете. Наравно, оно што је на снази је обећање предсједника Српске госпође Жељке Цвијановић да ће помоћи у рјешавању свих проблема заједно са Владом Републике Српске а посебно желим истаћи да се и у Петрову види једна позитивна енергија, гдје смо сви окупљени око једног циља а то је развој општине. Сигурна сам да ћемо заједничким радом остварити оно што се зове наша визија и мисија а то је боље сутра за све наше грађане“, рекла је Вулићева.

Синиша Убупариповић, пројектни менаџер УНДП-а у изјави новинарима је нагласио да је од 2014. године УНДП имао изванредну сарадњу са општином Петрово.

„Данас смо покушали наћи заједничко рјешење за рјешавање инфраструктурних проблема који су евидентни на подручју општине Петрово. Са аспекта наше организације ми ћемо видјети гдје постоји простор да нашу сарадњу проширимо и у наредном периоду даћемо све од себе да ријешимо те проблеме“, рекао је Убипариповић.