ОДРЖАНА ШЕСТА „ОЗРЕНСКА ЈЕСЕН“

У општини Петрово, на платоу комплекса „Терме Озрен“ у Какмужу данас је, шесту годину заредом,  одржана културно-туристичка манифестација “Озренска јесен”, на којој је 56 излагача представило разноврсне производе, од занатских, умјетничких до пољопривредних и кондиторских. По броју излагача али и посјетилаца овогодишња манифестација оборила је досадашњи рекорд.

Осим локалних произвођача, своје производе понудили су и излагачи из Добоја, Теслића, Брода, Брчког, Пелагићева, Станара и Доњег Жабара, а манифестацији је присуствовао и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић.

Пашалић је изразио задовољство присуством великог броја локалних произвођача који своје производе могу да пласирају гостима бањског комплекса “Терме Озрен” у Камужу, који је домаћин манифестације.

“Општина Петрово јесте мала општина, али има произвођаче који своје производе могу презентовати ширем тржишту и ја сам ту да их подржим”, изјавио је Пашалић новинарима.

Порастом броја излагача задовољан је и начелник општине Петрово Озрен Петковић који је напоменуо да је локална заједница ове године издвојила преко 100.000 КМ подстицајних средстава за прољетну сјетву.

„Озренска јесен је одлична прилика да наши пољопривредни произвођачи али и удружења и појединци, покажу шта производе односно стварају. Радује ме чињеница да сваке године имамо све више излагача, да су значај ове манифестације препознали и произвођачи из шире регије али и посјетиоци, са свих страна. Озренска јесен постала је традиционална манифестација и сигурно ћемо у годинама које су пред нама радити на њеном даљем ширењу“, рекао је Петковић.

Манифестацију су организовали Општина Петрово и Јавна установа Културно-туристичкои и спортског центра “Петрово”, уз подршку спонзора.