МИХОЉДАН – ДАН И КРСНА СЛАВА ОПШТИНЕ ПЕТРОВО

Свечаном сједницом Скупштине, на којој су најзаслужнијим колективима и појединцима уручене награде и признања, у Петрову је данас обиљежено 29 година од поновног оснивања једине озренске општине. Ломљењем славског колача прослављен је Михољдан – Крсна слава ове локалне заједнице.

Добитник овогодишњег највишег признања општине Петрово, Плакете „Михољско љето“ је „Компанија Милојевић Гиље гас“ РЈ „Терме Озрен“, која је у овој локалној заједници саградила савремени бањско-туристички комплекс у који је уложено преко 12 милиона марака. Значај ове инвестиције за општину Петрово, како је рекао начелник Озрен Петковић, између осталог огледа се у чињеници да ће озренске Терме бити замајац развоја туризма овог краја те да је отворено око 50 нових радних мјеста.
„Плакета заслужено иде у руке „Компаније Милојевић“ јер су они сигурно обиљежили ову годину. Један импозантан пројекат не само за општину Петрово него и за Републику Српску. Надам се да ћемо убудуће имати још таквих инвеститора, не само у области туризма него и у другим привредним гранама“, рекао је Петковић.
Захваљујући за ово високо признање директор компаније Славиша Јовић истакао је да им је ово сатисфакција за сав уложени труд али и подстрек за нова улагања.
„Значи нам када видимо да људи препознају и цијене наш добар рад. Ми имамо у плану нова улагања на простору Озрена и ширење наше туристичке понуде“, рекао је Јовић.

Обраћајући се присутнима начелник Петковић је истакао да је упркос проблемима изазваним пандемијом корона вируса и великим штетама које су у овој општини изазвале временске непогоде, протеклих годину дана било успјешно, са мноштвом значајних инфраструктурних пројеката.

На сједници су истакнутим организацијама и појединцима уручене златне и сребрне значке, писмене похвале и новчане награде а његово преосвештенство владика зворничко тузлански Фотије, који је јутрос служио свету архијерејску литургију у цркви Покрова Пресвете Богородице у Петрову, општину Петрово је одликовао архијерејском похвалницом.

Владика Фотије је са начелником општине преломио и славски колач а претходно је служио и парастос за страдале током последњег одбрамбено-отаџбинског рата. Почаст српским јунацима из општине Петрово одата је и полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа у спомен соби у згради општине.

Свечаној сједници Скупштине општине присуствовали су представници братске општине Борово из Хрватске, те представници вјерских заједница, невладиних организација и званице из области привреде и културе а прослави Крсне славе присуствовао је министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић.

Tелеграме подршке упутили су предсједник Народне скупштине Републике Српске, предсједник Владе Српске, Министарство енергетике и рударства, Министарство управе и локалне самоуправе, Министарство унутрашњих послова, Министарство саобрац́аја и веза, као и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, те општина Зубин Поток.