МОСТ НА ПУТУ ПЕТРОВО – ОРАХОВИЦА ЗВАНИЧНО ПУШТЕН У САОБРАЋАЈ

Након што су окончани сви пројектом предвиђени радови на реконструкцији, данас је спречки мост на путу Петрово-Ораховица и званично пуштен у саобраћај.

„На велико задовољство грађана општине Петрово, града Грачаница и свих људи који користе овај путни правац, успјели смо да урадимо санацију и реконструкцију овог моста, који је од 1995. године био добрим дијелом оштећен и којем је била упитна и носивост и безбједност. Обезбиједили смо средства и сада имамо мост који је и квалитетнији и безбједнији. Још једном се морам захвалити компанији Ширбеговић и господину Фаруку који је донирао носиве греде за мост. Овај мост нас спаја и географски и људски, показали смо како треба градити суживот и гледати у будућност. Рјешавањем овог инфраструктурног пројекта омогућили смо нормалан проток људи и роба и сигурно смо унаприједили квалитет живљења“, рекао је начелник општине Петрово Озрен Петковић.

Скупа са Петковићем мост су данас симболично пустили у саобраћај и власник компаније „Ширбеговић инжењеринг“ Фарук Ширбеговић и главни пројектант реконструкције моста Обрад Радић.

„Јако сам поносан и сретан да сам могао дати допринос изградњи овог моста. Ради се о привилегији да учествујем у овом пројекту и захвалан сам начелнику опшине Петрово који је прихватио наш поклон. Осјећам велико задовољство да сам допринио томе да се овај мост стави у функцију на добробит грађана обје општине и желим свим грађанима да користе овај мост, да и даље изграђују пријатељске односе“, рекао је Фарук Ширбеговић.

„Реконструкција је обухватила један распон од три постојећа на овом мосту. Овим пројектом протицајни профил ријеке Спрече враћен је на првобитни ниво, што значи да неће више бити узгона ријеке због сужења корита, које је износило 12 метара. Реконструкција моста је подразумијевала и санацију постојећег хабајућег слоја и израду ивичњака, као и нове одбојне ограде. Дакле, извршено је комплетно побољшање и постојеће распонске конструкције у нову, која је савремена. Морам нагласити и да нису потрошена сва планирана средства, што значи да се заиста домаћински приступило реализацији овог пројекта“, рекао је Обрад Радић.

Радове на реконструкцији и санацији моста у предвиђеном року извела је фирма „Плоско бетон“ из Осјечана.