КОНСТИТУИСАН НОВИ САЗИВ ОПШТИНСКЕ СКУПШТИНЕ

На данашњој конститутивној сједници локалног парламента у Петрову за предсједника Скупштине општине изабран је др Зоран Благојевић /СНСД /, а за потпредсједника Гордана Шешлак/НДП /. Од 17 одборника, колико броји Скупштина општине Петрово, у скупштинској већини је њих 12 а политичке партије које су формирале већину су СНСД са шест одборника, са по два одборника СП и НДП, као и два одборника Душко Ђурић и Раденко Јовановић, који ће дјеловати самостално након што су прије два дана иступили из ДНС –а.

На сједници је за вршиоца дужности секретара изабран Бранислав Михајловић а именовани су и вршиоци дужности начелника одјељења Општинске управе. За начелника одјељења за општу управу именован је Зоран Стјепановић, за привреду и финансије Весна Петровић,те за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Мира Катанић.

Осам политичких странака освојило је мандате у Скупштини општине Петрово на локалним изборима 15. новембра, подаци су ЦИК-а БиХ. По шест одборничких мјеста припало је СНСД-у, по два мандата освојили су ДНС, СДС, НДП и СП, a pо један Уједињена Српска, СПС и ПДП. Највеће повјерење бирача на листи СНСД-а освојили су Зоран Благојевић, Бојана Михајловић, Дражен Благојевић, Драгана Петковић, Раде Цвијановић и Славиша Протић. Из ДНС-а мандате су освојили Душко Ђурић и Раденко Јовановић /који од данас дјелују као самостални одборници/, из СДС-а Младен Ристић и Драган Протић, а из НДП-а Гордана Шешлак и Јесенко Стјепановић, док су из СП-а мандате освојили Дарко Васић и Јована Симић.Из Уједињене Српске мандат је освојио Ненад Катанић, из СПС-а Дејан Василић, а из ПДП-а Младен Томић.