ТРАДИЦИОНАЛНО МУЛТИЕТНИЧКО ПРАЗНИЧНО ДРУЖЕЊЕ У КРТОВИ

На позив руководства мјесне заједнице и свештеника СПЦ Јеленка Лазића у Кртови је данас одржано традиционално дружење поводом Божићних празника и православне Нове године, на ком су домаћини угостили делегације општина Петрово и Лукавац предвођене начелницима ове двије локалне заједнице. Присутни су размијенили празничне честитке и једни другима пожељели пуно здравља, среће, успијеха, мира, разумијевања и слоге.

„Ово је наш традиционални божићни пријем на коме желимо подијелити празничну радост са нашим гостима, руководством наших општина Петрово и Лукавац. Захваљујем се на досадашњој доброј сарадњи и надам се да ће тако бити и убудуће“, рекао је предсједник МЗ Кртова Рајко Ћосић.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић рекао је да је овај традиционални пријем прилика да се симболично заврши једна и започне друга година.

„Ми смо у протеклом периоду реализовали значајне пројекте заједничким снагама али увијек може више и боље. Оно што морам нагласити је да без обзира што ова мјесна заједница административно припада општини Лукавац, ми смо увијек ту да помогнемо колико је у нашој моћи, јер су ово наши људи, Срби повратници, и наша морална обавеза је да помогнемо и да се укључимо у рјешавање њихових проблема, прије свега када је у питању инфраструктура“, рекао је Петковић.

Начелник Лукавца Един Делић нагласио је да општине Петрово и Лукавац имају добру сарадњу а посебно на подручју Кртове која се налази на самој ентитетској линији.

„Начелник Петковић и ја смо на претходним изборима освојили нове мандате и сада нам преостаје да нађемо још неке модусе још квалитетније сарадње и подршке мјештанима. Ово дружење је прилика да још једном потврдимо да су наше разлике наше богатство и да требамо једни друге поштовати. Када се заједнички иде ка проблему онда се и проблем не назива проблем него шанса“, рекао је Делић. Он је овом приликом најавио да је план за наредни период да се ради на реализацији пројекта асфалтирања пута који повезује Кртову и Ступаре.

Кртова је подозренско село које је „подијељено“ Дејтонском линијом разграничења ентитета, тако да један дио припада Републици Српској односно општини Петрово а други Федерацији БиХ односно општини Лукавац.