У ТОКУ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПРОСТОРА ЗА ВРТИЋ

У Петрову су прије седам дана почели радови на реконструкцији и измјени намјене пословног простора, који се налази се у приземљу стамбене зграде у насељу Колона у Петрову, у Установу за предшколско васпитање и образовање. Радове изводи  фирма „Симпро Градње“ из Добоја а радилиште су данас посјетили начелник општине са сарадницима, пројектант и надзорни орган.

„Ово је пројекат који смо чекали годинама и заиста сам срећан што је коначно дошло до његове реализације. Изабрани извођач радова има обавезу да све заврши у року од 60 дана од дана уласка у посао и надам се да ће рок бити испоштован, да нећемо имати неке непредвиђене радове или ситуације. У сваком случају све стране, Општина, надзорни орган и пројектант, сво вријеме ће бити укључене у процес и вјерујем да ћемо на крају бити задовољни уређењем простора који ће користити наши најмлађи суграђани“, рекао је овом приликом начелник општине Озрен Петковић, који је још једном упутио захвалност предсједнику Републике Српске госпођи Жељки Цвијановић, из чијег буџета је за адаптацију простора и опремање вртића општини Петрово уплаћено 150.000 марака, као и организацији Ворлд Вижн, која ће, како је најављено, донирати 3.000 марака за набавку инвентара за вртић.

Према пројектно-техничкој документацији комплетан простор вртића је 164,84 метра квадратна а подијељен је на просторије за три узрасне групе малишана, од једне до три, од четири до пет и од пет до шест година, као и просторије за васпитно-образовно особље и просторије кухиње и оставе. Сваки од наведених сегмената простора имаће свој санитарни чвор. Очекује се да ће вртић почети са радом половином текуће године.