РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКАТ „МАРКА НА МАРКУ“

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је расписао јавни позив за суфинансирање пројеката асфалтирања јавних путева по принципу „марка на марку“ (50% учешће општине – 50% учешће грађана). На јавни позив могу се пријавити грађани и правна лица са подручја општине Петрово а пројекти се односе на асфалтирање јавних путева или пресвлачење новим асфалтним слојем постојећих асфалтних површина.

Како је порецизирано у јавном позиву, подносиоци уз пријаву достављају пројектно-техничку документацију, копију катастарског плана пута и потписану изјаву да ће до покретања поступка за избор извођача радова обезбиједити припадајући дио средстава за реализацију пројекта.

Крајњи рок за достављање пријава је 15.04.2021. године а пријаве са потребном документацијом достављају се у Шалтер салу ошптине или поштом на адресу: Општина Петрово, Озренских одреда бр. 25, 74 317 Петрово, са назнаком „Не отварати, за Јавни позив за кандидовање пројеката по принципу „марка на марку“.

„Ово је вишегодишња пракса, која је на терену дала одличне резултате, а према којој се на износ средстава који прикупе грађани, из општинског буџета издваја исти износ, тако да смо заједничким снагама у протеклим годинама бројне макадамске путеве претворили у асфалтне. Вјерујем да ће и ове године бити заинтересованих грађана и да ћемо на задовољство свих имати нове километре асфалтних локалних путева “, рекао је Петковић.

За све додатне информације грађани се могу обратити у Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове, канцеларија број 63 у згради Општине, или позивом на број 053/262-705, сваки радни дан у времену од 07:00 до 15:00 часова.