САСТАНАК СА НОВИМ КОМАНДАНТОМ ЛОТ ТИМА ДОБОЈ

Начелник општине Петрово Озрен Петковић данас је одржао радни састанак са новим командантом Тима за везу пољског контингента ЕУФОР-а у Добоју, пуковником Радославом Војтович (Radoslav Wojtowicz). Тема разговора, између осталог, била је ситуација на подручју општине Петрово узрокована пандемијом корона вируса и утицај пандемије на привреду и живот грађана ове локалне заједнице.

„Ми смо увијек отворени за сарадњу и разговор са свим домаћим и међународним организацијама па тако и са командним кадром и војницима ЕУФОР-а. Већ је постала традиција да уприличимо сусрет са сваким новим командантом ЛОТ Тима из Добоја, размијенимо мишљења о разним темама и разговарамо о могућностима сарадње. Драго ми је да је и пуковник Војтович наставио праксу својих претходника“, рекао је начелник Петковић.

Пуковник Војтович, који је на дужност команданта Тима за везу пољског контингента ЕУФОР-а ступио прије мјесец дана, изразио је захвалност на одличној добродошлици те нагласио да је као припадник мисије ЕУФОР-а у БиХ боравио и прије четири године.„

Тада сам углавном био стациониран у бази а сада сам више на терену, међу људима, и заиста су моје импресије одличне“ рекао је пуковник Војтович, изразивши наду да ће у што скорије вријеме поново боравити у посјети општини Петрово.