ОМЛАДИНСКА БАНКА ПЕТРОВО – УГОВОРИ ЗА ЈОШ ЧЕТИРИ ПРОЈЕКТА

У Петрову су данас потписани уговори за четири нова пројекта неформалних група младих који ће бити суфинансирани средствима Омладинске банке. Укупна вриједност пројеката је 8.998 марака а суфинансирање од стране ОБ Петрово је 4.775 КМ.

Два пројекта биће реализована у МЗ Сочковац и то уређење полигона поред школе и дјечијег игралишта на истој локацији.

„Нашим пројектом планирано је уништавање корова, санација оштећења бетонске подлоге, фарбање линија, нови голови и кош табле те уређење ограде око полигона“, рекао је Немања Лазаревић, који је овај пројекат аплицирао на јвни позив скупа са Слободаном Млађеновић и Маријом Радић.

Уз полигон ће бити и дјечије игралиште за чије опремање ће кроз пројекат бити набављене клацкалице, љуљашке и други реквизити, а пројекат су аплицирали Јована Илић, Огњен Симић и Наташа Ковачевић.

Неформална група младих из Петрова, у којој су Бојан Марјановић, Јелена Марјановић и Сандра Панић, аплицирала је пројекат „Спортом до здравља“.

„Планирали смо набавку фитнес опреме за младе џудисте, чланове џудо секције Петрово. Тренутно у овој секцији тренира тдидесет двоје малишана и жељели смо на овај начин помоћи њихов рад“, рекао је Бојан Марјановић. 

Група младих, које предводе Раде Цвијановић, Аница Благојевић и Дајана Никић, реализоваће пројекат „Здрав живот и чиста природа“.

„Ми смо планирали чишћење обала ријеке Прење узводно од Лимекса и  уређење шеталишта поред ријеке“, истакла је Благојевићева.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић изразио је захвалност групама и појединцима који су се укључили у програм Омладинска банка Петрово као и Фондацији Мозаик која је партнер Општине у овом пројекту.

„Имамо одличну сарадњу и вјерујем да ће она бити настављена и убудуће“, рекао је Петковић, нагласивши да је, у односу на 2020. годину, када су аплицирана и реализована само четири пројекта, ова година далеко „плоднија“.

„На први овогодишњи јавни позив пријављена су четири пројекта и њихова реализација је у току, имали смо први микро бизнис, данас смо потписали уговоре за још четири пројекта и заиста сам презадовољан постигнутом динамиком“, истакао је Петковић. 

Укупна вриједност свих пројеката и микро бизниса који се реализују кроз Омладинску банку Петрово у овој години је 18.103 КМ.