ПЕТИЦИЈА ЗА ИСТИНУ И ОДБРАНУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Начелник општине Петрово Озрен Петковић и предсједник Скупштине др Зоран Благојевић потписали су данас петицију којом одбацују одлуку одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка и потврђују став да се истина мора сложно бранити и Српска чувати.

Благојевић је рекао да је потписивање петиције почело синоћ, на иницијативу грађана и удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, и да је до сада 227 суграђана дало потпис против наметнуте одлуке.”Сви скупа, сваки грађанин овдје је против наметнутог закона. Сигурно смо у свему јединствени”, изјавио је Благојевић.Он је најавио да од сутра па до недјеље, 1. јула, петиција ће бити организована у свим мјесним заједницама.

Петковић је изразио пуну подршку иницијативи о неприхватању наметања закона од одлазећег високог представника у БиХ.”Као савјестан грађанин и одговорна личност, радо сам се одазвао и потписао петицију”, изјавио је Петковић.Он је задовољан што је по овом питању успостављено пуно српско јединство.”Убијеђен сам да ће људи који нас представљају у Сарајеву и Бањалуци одрадити посао како треба за добробит свих грађана Републике Српске”, изјавио је Петковић.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик покренуо је званично и први потписао петицију којом се изражава став о неприхватању наметања закона од одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка, којом се изражава и недвосмислен став да се, без обзира на уважавање свих жртава, у Сребреници није догодио геноцид.Инцко, који је недавно дао оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава “негирање геноцида и величање ратних злочинаца”.