У ПЕТРОВУ УРУЧЕНО 76 ПОНОСНИХ КАРТИЦА

На свечаности коју је организовала Општина Петрово и Фондација „За породицу“ данас су за 76 породица са троје и више дјеце са подручја ове општине уручене „Поносне картице“. Картице су уручили начелник општине Озрен Петковић и предсједник Фондације Драган Дакић.

Начелник Петковић је рекао да је ријеч о једној у низу активности у оквиру пронаталитетне политике ове локалне заједнице.

“Из буџета општине за прво и друго новорођенче у породици дајемо 100 КМ, за треће 300 КМ, за четврто 500 КМ а за пето и свако наредно новорођенче у породици 700 КМ “, изјавио је Петковић. Он је навео да се субвенционише превоз ученицима основне и средње школе, као и захтјеви за вантјелесну оплодњу.

За најмлађе суграђане током године буде организована манифестација Госпојинске дјечије радости, током које се додјељују бицикли свој дјеци рођеној између ове двије манифестације, као и Дјечија Нова година.

Предсједник Фондације “За породицу” Драган Дакић рекао је да је у протекла три мјесеца преко 20 локалних заједница постало дио велике заједнице са више од 6.000 вишечланих породица. Он је навео да је поносан на породице које су се одлучиле за више дјеце, да је као отац четворо дјеце свјестан свих проблема вишечланих породица и као циљ Поносне картице Српске навео да се њихова потрошачка корпа растерети у сарадњи са привредницима.

Дакић је рекао да се картицом код појединих привредника на поједине артикле може остварити попуст од пет одсто, па чак до 100 одсто.

Породице са троје и више дјеце са подручја општине Петрово, које се нису пријавиле на јавни позив за Поносну картицу, као и породице које постану богатије за трећу бебу у наредном периоду, могу се накнадно пријавити у Општинској управи Петрово.