ОДРЖАНЕ СЕДМЕ “ГОСПОЈИНСКЕ ДЈЕЧИЈЕ РАДОСТИ”

У Петрову су данас, у оквиру манифестације “Госпојинске дјечије радости”, уручени бицикли за 40 дјеце са подручја ове општине, рођене послије 1. септембра прошле године. Начелник општине Петрово Озрен Петковић рекао је да је ријеч о седмој манифестацији и симболичној подршци породици и младим брачним паровима.

Петковић је рекао да је ријеч о једној у низу активности у оквиру пронаталитетне политике ове локалне заједнице, те нагласио да се из буџета општине за прво и друго новорођенче у породици даје по 100 КМ, за треће 300 КМ, за четврто 500 КМ а за пето и свако наредно новорођенче у породици 700 КМ. Он је навео и да се субвенционише превоз ученицима основне и средње школе, као и захтјеви за вантјелесну оплодњу.

Подсјетио је да су крајем јула за 76 породица са троје и више дјеце са подручја ове општине уручене „Поносне картице“ захваљајући потписаном меморандумом о сарадњи са Фондацијом „За породицу“ .

„Општина је добро закорачила и у пројекат изградње стамбених објеката за младе брачне парове, и до сада имамо 14 пријављених породица“, рекао је Петковић и навео да ће се до краја године спровести све неопходне активности на изради пројектно-техничке документације за стамбену зграду, а већ наредне године ударити и камен темељац. Према његовим ријечима до краја септембра треба да се отвори и вртић који је у изградњи, и који организационо припада добојској Јавној предшколској установи „Мајке Југовић“.

„Пријатно нас је изненадило што до сада имамо преко 60 пријава за кориштење вртића који је смјештајног капацитета за до 45 дјеце“, изјавио је Петковић и најавио да ће се у наредном периоду радити на проширењу капацитета, оцијенивши да то неће моћи бити урађено у кратком року али да ће се ићи у том правцу.

Родитељи су позитивно оцијенили организовање овакве манифестације. Седме “Госпојинске дјечије радости” одржане су у Дому културе у Петрову.