ОДРЖАНА СЕДМА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

У првих шест мјесеци ове године у буџету општине Петрово остварен је приход од 1.502.488 КМ, расходи су износили 1.494.930 КМ, тако да је остварен вишак прихода у односу на расходе од 7.558 КМ. Ово је наведено у Извјештају о извршењу буџета општине Петрово за период 01.01. до 30.06. 2021. године, који су одборници, на данашњем редовном скупштинском засиједању, усвојили без расправе, са 13 гласова „ЗА“ и три „СУЗДРЖАН“.

Једногласно је донесена Одлука о продаји неизграђеног грађевинског земљишта путем непосредне погодбе, којом је дата сагласност начелнику општине да закључи уговор о продаји са Арсић Славишом из Калуђерице.   

Одлуком која је донесена са 13 гласова „ЗА“ и 3 „ПРОТИВ“ допуњена је Одлука о уређењу простора и грађевинског земљишта, којом се одређује цијена од 300,00 КМ за издавање пословног простора у згради општине „Цедам“. Наведени простор се може издати нерадним данима и у дане викенда а од плаћања накнаде ослобођена су јавна предузећа, установе, удружења грађана регистрована на подручју општине Петрово и породице погинулих бораца.

У току расправе по тачки дневног реда „Приједлог одлуке о одобравању гранта“, којом су ФК „Озрен“ и ФК „Звијезда“ предложени грантови од по 10.000 КМ а ЖФК „Слога“ Какмуж-Петрово 5.000 КМ, одборник Дејан Василић упитао је зашто средства планирана буџетом за ову годину нису распоређена на цијелу годину а не потрошена раније и да ли је ико поставио питање резултата које постижу ови клубови,  одборник Јесенко Стјепановић истакао је да је проблем што се велика средства троше на плаћање казни а одборник Младен Томић је питао зашто се потребна средства не планирају у буџету него се намирују грантовима. Одборник Младен Ристић истакао је да треба правити омладински погон и упитао зашто нико не позове старе играче поменутих клубова, који би се могли укључити да помогну. Одборник Ненад Катанић изнио је став да све спортске колективе треба подржати али не грантовима него у старту планирати довољно средстава.

У одговору на дискусије одборника начелник општине Озрен Петковић рекао је да је тешка срца овај приједлог ставио пред Скупштину али да је чињеница да ће без ових средстава клубови стати.

„Ја лично нећу себи да дам комодитет да уставим финансирање и угасим клубове а ви одлучите како желите“, рекао је Петковић, након чега је одлука донесена са 15 гласова „ЗА“, један одборник је био суздржан а један против.

На данашњем скупштинском засиједању донесена је и Одлука о општинским наградама и признањима као и Програм обиљежавања Крсне славе и Дана општине, те именован Организациони одбор за обиљежавање овог општинског празника.

Досадашњи вршилац дужности директора ЈЗУ Дом здравља „Озрен“ Дејан Јеремић, дипл.правник из Карановца, именован је за директора ове здравствене установе на период од 4 године.

Донесена је и Одлука о утврђивању услова и расписивању јавног конкурса за избор и именовање чланова Управног одбора у установама чији је однивач општина Петрово те именована Комисија за избор и именовање органа у овим установама.