ПОТПИСАН УГОВОР ВРИЈЕДАН 50.000 МАРАКА

Начелник општине Петрово Озрен Петковић и вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић данас су у Бања Луци потписали уговор о суфинансирању пројекта инфраструктуре, за који ће Секретаријат, односно Влада Српске, обезбиједити 50.000 КМ. Ријеч је о уговору о суфинансирању и реализацији пројекта асфалтирања путног правца Бријесница Доња-Тумаре-Пањик, што су српски повратници на овом дијелу Озрена, који административно припада федералној општини Лукавац, кандидовали као приоритет за останак на том подручју. Захваљујући наведеним средствима биће асфалтирано око пола километра овог путног правца.

„Из средстава којима Секретаријат располаже ове године успјели смо издвојити 50.000 марака за реализацију овог пројекта, као директну помоћ повратницима. За наредну годину планираћемо нова средства, онолико колико будемо у могућности, тако да мјештани овог дијела Озрена могу очекивати наставак ове приче“, рекао је Нинковић.

Начелник Петковић је изразио захвалност Влади Републике Српске и Секретаријату на овој помоћи, јер је, како је нагласио, добра путна комуникација основни предуслов да људи остану и опстану на својим огњиштима. „Иако за асфалтирање цијеле дионице пута од Тумара до Пањика, који би значио асфалтну везу овог дијела Озрена са општином Петрово, треба пуно више средстава, ова помоћ од 50.000 марака нам итекако значи. Покушаћемо у наредном периоду обезбиједити још неке изворе финансирања тако да се надам да ћемо у скорије вријеме асфалтирати комплетну дионицу, која је дужине око четири километра“, рекао је Петковић, те најавио да ће већ наредних дана бити расписан тендер за одабир најповољнијег извођача радова, како би радови асфалтирања били окончани до краја грађевинске сезоне.