„МАРКА НА МАРКУ“ У КАРАНОВЦУ, СОЧКОВЦУ И КАКМУЖУ

Захваљујући пројекту  „Марка на марку“, за чију реализацију средства обезбјеђују грађани и буџет општине, по једна дионица пута у Карановцу, Сочковцу и Какмужу биће асфалтирана до наредног уторка.

Радови асфалтирања данас се изводе на путу Липовац-Урошевићи у Карановцу, чија је дужина 270 метара а за сутра (субота) планирано је асфалтирање дионице Стјепановића сокак у Сочковцу, у дужини од 415 метара, на којој су већ завршени радови тампонирања.

Извођач радова, „Риал шпед“ Добој Исток, за понедјељак је најавио и израду тампона и асфалтирање дионице пута Међаш-Локва у Какмужу, у дужини од 140 метара.

– Пројекат „Марка на марку“ реализујемо већ годинама и увијек подржимо све иницијативе грађана за асфалтирање јавних путева. Ове године на јавни позив пријавиле су се три групе грађана за ова три пута, и на износ средстава који су они ибезбиједили ми смо из буџета издвојили исто толико“, рекао је начелник општине Петрово Озрен Петковић приликом обиласка радова на путу у Карановцу. Како је нагласио овај пројекат биће настављен и убудуће те је сугерисао свим заинтересованим грађанима општине Петрово да се већ почну припремати за јавни позив који ће бити расписан наредне године.

Радови на поменутим путним дионицама биће окончани у уторак, насипањем банкина, а укупна вриједност пројекта је 67.690 КМ.