ОДИГРАН 25. МИХОЉДАНСКИ ШАХОВСКИ ТУРНИР

Велемајстор Далибор Стојановић из Бијељине, олимпијски репрезентативац, вишеструки кадетски, омладински и сениорски првак Републике Српске и БиХ, побиједио је на традиционалном 25. Михољданском шаховском турниру одиграном у јуче, који је организован у оквиру обиљежавања Дана општине Петрово – Михољдана.

Друго мјесто освојио је ИМ Александар Савановић, треће ГМ Милан Вукић, на четврто мјесто пласирао се ФМ Даниел Милекић, пето мјесто заузео је Сретен Јевтић, шесто Марко Липовчић а седму позицију заузео је Горан Вајић. Прво мјесто у категорији кадета освојио је Мухамед Шишић, друго мјесто Кенан Хаџић а треће Бењамин Османбеговић. Наведени учесници турнира освојили су новчане награде.

Новчане награде уручене су и Дамјану Јеринићу, као најмлађем кадету, те Мерими Коњић, као најмлађој и најбоље пласираној кадеткињи.

Новчана награда уручена је и Александру Лукићу, као најбоље пласираном домаћем шахисти. На турниру је учествовало 50 сениора и 8 кадета из Петрова, Добоја, Бања Луке, Теслића, Котор Вароша, Дервенте, Бијељине, Грачанице, Добој Истока, Завидовића, Живиница и Лукавца, међу којима су била и два интермајстора и шест фидемајстора. Најстарији учесник турнира био је велемајстор Милан Вукић из Бања Луке а најмлађи петогодишњи Дамјан Јеринић из Добоја.

Турнир, који је пријављен код ФИДЕ и рејтингован за ФИДЕ рапид листу, судио је ФА Немања Шипка из Бања Луке.

Турнир је свечано отворио начелник општине Петрово Озрен Петковић, који је био и покровитељ турнира, организатор је био ШК „Озрен“ Петрово а домаћин РУЦ „Терме Озрен“ Какмуж-Петрово.