ОПШТИНА ТРАЖИ ОБУСТАВЉАЊЕ ГЕОЛОШКИХ ИСТРАЖНИХ РАДЊИ

Разматрајући Информацију о геолошким истраживањима која на територији општине Петрово врши „Медени бријег“ доо Бијељина, на приједлог начелника општине Петрово Озрена Петковића, одборници Скупштине општине на данашњем засиједању су донијели закључак у ком је наведено да због исказаног незадовољства и забринутости грађана око заштите животне средине Скупштина општине не подржава детаљна геолошка истраживања на својој територији.

Скупштина је задужила начелника да од надлежног министарства тражи да преиспита законитост издатог рјешења „Меденом бријегу“ те да од надлежног министарства и извођача детаљних геолошких истраживања тражи обустављање свих истражних радњи на територији општине Петрово.

„Моја странка је Општина Петрово и грађани наше општине. Слушајући глас народа протеклих дана и консултујући се са својим сарадницима, предложио сам овај закључак који је прихватило 13 од 15 присутних одборника“, рекао је начелник Петковић, изразивши став да тамо гдје грађани покажу незадовољство то се мора поштовати.