ИСПОРУЧЕНА ИТ ОПРЕМА ЗА МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

У склопу пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ општини Петрово је данас испоручена ИТ опрема укупне вриједности 6.669 КМ, намијењена савјетима мјесних заједница Какмуж и Калуђерица. Ријеч је о мјесним заједницама које су у пројекту од 2020. године.


„’Јачање улоге мјесних заједница у БиХ’ је сигурно један од најбољих пројеката у којима учествује наша локална заједница, јер смо у протеклим годинама урадили значајне, прије свега инфраструктурне, пројекте које су бирали сами грађани, рјешавали проблеме које су они кандидовали као приоритетне. У пројекту учествује пет мјесних заједница и у прве четири године ту су били Петрово, Сочковац, Порјечина, Карановац, и Кртова а у овом, другом циклусу, умјесто Кртове и Карановца ту су Какмуж и Калуђерица. Вјерујем да ћемо и у наредном периоду имати добре резултате и укљученост грађана у одлучивање“, рекао је начелник Општине Петрово Озрен Петковић, напоменувши да је и ИТ опрема која је данас испоручена корак ка успостављању што боље и брже комуникације са грађанима.


Пакет испоручене ИТ опреме садржи два десктоп рачунара са пратећом опремом и софтвером, двије веб камере, два монитора, један пројектор са мобилним пројекторским платном, два мултифункционална штампача и два таблета.

Средства за набавку опреме обезбијеђена су од стране пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“, којег финансира Влада Швицарске и Шведска, а проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ. Циљ пројекта је повећање демократског и директног учешћа грађана Босне и Херцеговине у локалној управи, јачање одговорности општинских власти и побољшање инфраструктуре и услуга на нивоу мјесних заједница.