ПОЖАР УНИШТИО ФАРМУ ПИЛИЋА У КАРАНОВЦУ, ШТЕТЕ ОГРОМНЕ

У пожару који је синоћ око 23:00 часа избио на објекту фарме пилића у Карановцу, изгорио је кров и унутрашњост објекта а пострадало је и око 85% од 12.500 пилића од двадесет осам дана, који су у том тренутку били у објекту. Према ријечима власника фарме Славка Нешковића укупна штета проузрокована пожаром неће бити мања од 200.000 марака.

„На објекту су само зидови остали. Полиција је обавила увиђај али су рекли да их зовем поново кад се све стиша. Није нам јасно шта је проузроковало пожар, око оџака уопште није горело. Ватра је избила на пола фарме, у тавану нема струја уопште, нема ништа осим стаклене вуне и дрвених биндери, лимени кров и лимени плафон“, испричао је Славко, уз болан поглед ка уништеном објекту, дугогодишњем раду, труду и улагању.

На гашењу пожара ноћас су били ангажовани ватрогасци из Петрова са два ватрогасна возила и осам ватрогасаца као и ватрогасци из Добоја са једним возилом и два ватрогасца. Захваљујући њиховој интервенцији спашен је други објекат фарме у непосредној близини, али од ватрене стихије нису успјели спасити Славков објекат.

Јутрос су Нешковићима у помоћ прискочили комшије, пријатељи, који из објекта извлаче преостале пилиће, након чега ће се приступити уклањању угинуле живине. Новчана помоћ за тај посао биће издвојена из буџета општине, рекао је начелник општне Петрово Озрен Петковић, који је јутрос дошао на лице мјеста.

„Ово што видимо је заиста страшно, штете ће бити огромне. Ми ћемо у овом тренутку помоћи барем у пословима уклањања угинуле живине, који се морају хитно одрадити а у наредном периоду помоћи ћемо колико год будемо у могућности“, рекао је Петковић, изразивши наду да ће овој породици помоћ бити обезбијеђена и од стране виших нивоа власти.