ЗАХВАЉУЈУЋИ ИНИЦИЈАТИВИ БИВШИХ УЧЕНИКА ШКОЛА У КАРАНОВЦУ ДОБИЛА ВРИЈЕДНУ ДОНАЦИЈУ

Основној школи „Свети Сава“ Какмуж данас је допремљена вриједна донација за школски објекат у Карановцу, који је подручно одјељење ове школе. Двије учионице опремљене су столовима и столицама, укупно двадесет столова и четрдесет столица, набављене су и катедре и наставничке столице као и четири сета за предшколце и ученике првог разреда. Укупна вриједност донације је 6.230 марака.

Поред материјалне вриједности важно је истаћи чињеницу да је намјештај набављен на иницијативу неколицине бивших ученика ове школе, који се и данас с љубављу сјећају својих школских дана и објекта у ком су провели своје дјетињство. Они су почетком ове године покренули акцију прикупљања средстава, којој су се одазвали привредници из Карановца, власници фирми „Лимекс“, „Лигнум АМ“ и „Диламп“, као и власници фирми „ДекоПартнер“ Грачаница и „Интерлигнум“ Теслић. У акцију су се укључили родитељи садашњих ученика као и некадашњи ученици ове школе које су животни путеви одвели на све стране свијета.

„Посебно је занимљива чињеница да су у акцији учествовали родитељи малишана који ће тек за коју годину кренути у ову школу али и баке и дједови чији су унуци некада давно изашли из школских клупа. Значајна средства дошла су из дијспоре, од бивших ученика, тако да смо сви скупа, уз подршку школског особља, остварили оно што је замишљено“, рекла је Стојанка Благојевић, један од иницијатора и главних реализатора акције.

Не кријући задовољство због оствареног циља она је истакла да је ово једна у низу акција које се на овај начин проводе у овом школском објекту, јер су у овој школској години већ направљене „паметне степенице“, набављене тракасте завјесе за све прозоре на објекту као и струњаче за наставу физичког васпитања.

„Школа је као кућа, увијек има нешто што треба замијенити, докупити, тако да наша акција овим неђе стати. Идемо даље“, поручила је Благојевићева.