ЕКОЛОШКА АКЦИЈА У ОПШТИНИ ПЕТРОВО – УКРАСНИМ ДРВОРЕДОМ ПРОТИВ ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ

Ватрогасци, планинари, извиђачи, еколози, чланови ОО Црвеног крста и други волонтери, предвођени начелником општине и предсједником Скупштине општине Петрово, данас су удруженим снагама провели еколошку акцију уређења прилаза спречком мосту у Сочковцу. На површини на којој је донедавно била дивља депонија засадили су дрворед од 12 садница ликвидамбара ( liquidambar styraciflua ), украсног дрвета са посебним јесењим колоритом.

Помоћ су имали и од РУЦ “Терме Озрен” а посебна помоћ стигла је од мисије ОСЦЕ у БиХ, чијим средствима су набављене саднице.

“Сви ми смо у заједничкој мисији чишћења, уређења и чувања наше животне средине. Ово је први улаз у нашу општину који смо уредили на овај начин а у наредном периоду сличне акције организоваћемо и на прилазима осталим мостовима на ријеци Спречи. Како је двориште огледало сваког домаћина тако су јавне површине, а посебно поред путева, огледало свих нас. Желим да сви људи који долазе у нашу општину већ на самом улазу стекну утисак о нама као добрим домаћинима. А знамо да је први утисак неријетко и најважнији”, рекао је начелник општине Озрен Петковић.

Он је нагласио да ће у наредном периоду бригу о заливању и његовању садница преузети припадници Добровољне ватрогасно-спасилачке јединице, будни чувари и садница и цијелог простора биће еколози “Озренског студенца” а ускоро ће све бити покривено и видео надзором те освијетљено уличном расвјетом.

“Ја знам да су наши људи добри и одговорни грађани, да огромна већина никада не би бацила смеће тамо гдје не треба. Надам се да ће и појединци који су до сада на неки начин загађивали животну средину увидјети и схватити колико је и љепше и здравије живјети тамо гдје умјесто смећа имамо уређене површине са цвијећем и другим украсним биљем”, рекао је Петковић.