ОДАТА ПОЧАСТ ЖРТВАМА ФАШИЗМА

Поводом 09. маја, Дана побједе над фашизмом, на спомен-гробљу у центру Петрова данас је положено цвијеће и одата почаст свим жртвама фашизма из овог краја. Начелник општине Петрово Озрен Петковић истакао је овом приликом да ова локална заједница његује традиције свих одбрамбено-отаџбинских ратова, тако и традицију Другог свјетског рата, јер бројне жртве које је дао народ Озрена у борби против фашизма не смију бити заборављене.

„Свједоци смо бројних „кривљења“ историје и зато увијек морамо у први план истицати да је наш народ увијек био антифашистички, да смо се увијек борили против зла у разним облицима и слободу скупо плаћали. И овај данашњи чин одавања почасти жртвама фашизма један је од видова борбе за истину“, истакао је Петковић.

Поред делегације општине, коју су предводили начелник Петковић, предсједник Скупштине општине др Зоран Благојевић и потпредсједник Скупштине општине Гордана Шешлак, цвијеће је положила и делегација Општинске борачке организације а обиљежавању Дана побједе над фашизмом присуствовале су и делегације општинских удружења ветерана и ратних војних инвалида.