НА ДАН ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОДАТА ПОЧАСТ ХЕРОЈИМА ОЗРЕНА И ЦИЈЕЛЕ РЕПУБЛИКЕ

Полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа у Спомен соби у згради општине Петрово, данас је одата почаст припадницима Војске Републике Српске који су у темеље Републике уградили своје животе.

„Бранећи своје породице, своја огњишта и свету српску земљу у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату погинуо је 221 борац Војске Републике Српске из општине Петрово. Свима њима али и свим осталим херојима који су платили најскупљу цијену у стварању наше Републике и будућности за нова покољења, дугујемо вјечну захвалност. Нека им је вјечна слава и хвала“, рекао је начелник општине Петрово Озрен Петковић.

Он је честитао Дан Војске Српске свим припадницима ВРС, српске војске основане на данашњи дан 1992. године, као и команди и припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука ОС БиХ, који баштини славну традицију и храброст Војске Републике Српске.

Скупа са начелником општине цвијеће је положио и предсједник Скупштине општине др Зоран Благојевић те делегација Општинске борачке организације Петрово.