ПОТПИСАНИ УГОВОРИ С НОВИМ СТИПЕНДИСТИМА


Начелник општине Петрово Озрен Петковић потписао је данас уговоре о стипендирању 10 нових студената из ове локалне заједнице, којима ће у току године бити исплаћено по десет стипендија од 100 марака. Уговоре су потписали и родитељи студената као и студенти који су били у прилици да данас дођу у зграду општине. Остали студенти ће на уговоре свој потпис ставити накнадно.


“Пуно нам значи ова стипендија, посебно због чињенице да ова подршка од стране општине нас студенте мотивише за бољи успјех и остварење циљева”, рекли су Маријана Илић и Немања Зец, студенти Саобраћајног односно Архитектонско-грађевинског факултета.


Начелник Петковић је истакао да се стипендије редовно исплаћују и изразио наду да ће сви студенти своје факултете завршити у року и наћи запослење на територији своје општине.


„Овим младим људима желим пуно успјеха у школовању и надам се да ће након стицања академског звања стечено знање ставити у функцију на подручју наше општине и заједно са нама градити будућност овог краја. Морам нагласити да ћемо настојати да у наредном периоду стипендирамо и наше средњошколце, ученике Средњошколског центра Петрово, како би их што више стимулисали да у нашој општини уписују средњу школу и на тај начин помогли и њиховим родитељима али и нашем Средњошколском центру”, рекао је Петковић, нагласивши да се из буџета општине већ издвајају средства за финансирање превоза ових средњошколаца.


Из буџета општине до сада је стипендирано 14 редовних студената, тако да ће укупан број стипендиста у овој години бити 24.