СТИПЕНДИЈЕ ЗА СВЕ БУДУЋЕ УЧЕНИКЕ СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА ПЕТРОВО

Сви матуранти основних школа који образовање наставе у Средњошколском центру Петрово из буџета општине Петрово имаће мјесечну стипендију од по стотину марака, десет мјесеци у години, до краја школовања, а сви ученици путници имаће и бесплатан превоз.

Ове информације данас је матурантима основних школа у Петрову, Какмужу, Карановцу и Бољанићу саопштио начелник општине Петрово Озрен Петковић, који је скупа са директором СШЦ Петрово Душаном Цвијановићем посјетио сва одјељења матураната у наведеним мјестима.

„На овакав потез смо се одлучили како бисмо што више ученика мотивисали да школовање наставе у Средњошколском центру Петрово, јер је евидентан дефицит ученика. Такође, мотив нам је и помоћ родитељима будућих средњошколаца, јер сматрамо да обезбијеђен бесплатан превоз и стотину марака за џепарац њиховој дјеци сваки мјесец, представља значајну помоћ сваком кућном буџету“, рекао је Петковић, нагласивши да је ово мотивација и за саме ученике, јер ће већ као петнаестогодишњаци имати обезбијеђен редован мјесечни приход.

Директор СШЦ Петрово Душан Цвијановић истакао је да је од стране ресорног министарства за наредну школску годину одобрен упис одјељења информатичких техничара и бравара/заваривача, а уколико буде најмање 10 заинтересованих ученика накнадно ће бити одобрен упис одјељења будућих кувара.

„Средњошколски центар Петрово по квалитету наставе сигурно не заостаје за другим средњим школама у Републици Српској, што је потврђено и приликом недавне редовне контроле од стране Министарства просвјете и културе. Посебно морам истаћи квалитет наставе и праксе за будуће браваре/завариваче, јер поред изузетно опремљене радионице наши ученици већ од другог разреда практичну наставу имају и у фирмама на подручју наше општине, која им је плаћена. Уз стипендију коју ће имати из буџета општине ово су заиста услови вриједни пажње и надам се да ће бити превага у одлуци о избору средње школе“, рекао је Цвијановић.

Петковић и Цвијановић су подцртали да се наведене погодности односе на све будуће ученике Средњошколског центра Петрово, без обзира да ли је њихово мјесто боравка на територији општине Петрово или града Добоја.