ПРЕМИЈЕР ВИШКОВИЋ У ПОСЈЕТИ ПЕТРОВУ – СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ФАБРИКА “МОДЕЛС”, РАДНИ САСТАНАК СА РУКОВОДСТВОМ ОПШТИНЕ

У Петрову је данас свечано отворена фабрика кревета “Моделс” која је у власништву групације “Кавгико” из Живиница. Врпцу је пресјекао предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић заједно са начелником општине Петрово Озреном Петковићем и власником “Моделса” Арсланом Кавгићем. Вишковић је пожелио добродошлицу инвеститору, те истакао да цијени њихово пословно искуство и положај на тржишту у протеклих 20 година.

“У бизнису нема љубави и емоција већ се гледа шта сте урадили и зарадили. Драго ми је да је господин Кавгић у општини Петрово и Републици Српској препознао потенцијал и управо овдје отворио фабрику”, изјавио је Вишковић, који очекује добре радне услове за запослене раднике. Он је указао на значај сваког новог запосленог радника и најавио подршку Владе Републике Српске њиховим даљим инвестицијама. Вишковић је најавио да ће и ово предузеће добити подстицаје, као и друга у Републици Српској, те да ће менаџмент “Моделса” у Влади Републике Српске имати партнера за помоћ и подршку.

Петковић је указао на значај отварања погона за ову општину, посебно због значајног броја нових радних мјеста и запошљавања локалног становништва, захваливши се инвеститорима из Живиница којима је пожелио пословни успјех.

Кавгић је навео да предузеће тренутно запошљава стотињак радника са планом да их до краја године буде више од 300. Подцртао је одличан пријем и добродошлицу од стране локалне власти, која је била кључна за доношење одлуке о отварању погона у Петрову, као и чињеницу да је запослио квалификоване и стручне раднике са искуством.

Фирма “Моделс” отворена је у објекту бившег “Напко бедса”, који је престао с радом крајем 2018. године. Данашњи дан оцијењен је као прелазак из прошлости у много бољу будућност за ову локацију али и за цијелу локалну заједницу.

Прије свечаности у наведеној фирми премијер Вишковић одржао је радни састанак са руководством општине Петрово, на ком је разговарано о проблемима, пројектима и плановима ове локалне заједнице. Начелник Петковић је предочио приоритетне потребе локалне заједнице, договорени су наредни кораци и конкретни видови помоћи републичког нивоа власти.