РВИ ИЗ ПЕТРОВА И ГРАЧАНИЦЕ У ЗАЈЕДНИЧКОМ ПРОЈЕКТУ

У склопу пројекта „Не једни против других него једни са другима“ данас су се ратни војни инвалиди из општине Петрово и града Грачаница окупили у Петрову, гдје је одржана радионица на тему „Значај и методе заговарања за бољи положај РВИ у локалној заједници“.

У обраћању просутнима предсједник општинског Удружења РВИ Петрово Ратко Бијелић захвалио је колегама из Грачанице на доласку и учешћу у Петрову, нагласивши да „сви морамо да мислимо својим а не туђим главама“.

Предсједник Организације РВИ Грачаница Зијад Капетановић нагласио је да сви људи, и са једне и са друге стране Спрече, треба да чују за овакве састанке. „Ако ми који смо у рату изгубили дијелове тијела можемо да сједимо и радимо заједно, онда то могу сви. Овакве ствари и догађаји треба да буду вијест у Дневнику“, истакао је Капетановић.

Радионици је присуствовао и начелник општине Петрово Озрен Петковић који је присутнима честитао на сарадњи и заједничком пројекту, те позвао и све друге људе да промовишу помирење, разумијевање и повјерење.

„Десило се то што се десило почетком деведесетих и наша мисија мора бити да се никад више нешто слично не понови, а ваша сарадња је одлична порука за све“, истакао је Петковић у обраћању ратним војним инвалидима.

Пројекат „Не једни против других него једни са другима“ финансира се средствима УСАИД-овог пројекта ПРО-Будућности (Повјерење, разумијевање, одговорност за будућност) а у склопу пројекта биће одржан и један округли сто, набављени реквизити и опрема те одиграна спортска такмичења.