НА ОЗРЕНУ ОТВОРЕН ШЕСТИ СВЕТОСАВСКИ ОМЛАДИНСКИ КАМП

У Калуђерици на Озрену данас је отворен Светосавски омладински камп у којем ће до 30. јула боравити дјечаци и дјевојчице из Републике Српске, Србије и Хрватске.

Камп организује Манастир Светог Николе, уз благослов Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија, а у три седмодневне смјене боравиће до 25 полазника, узраста од 13 до 15 година.

У првој групи је 24 полазника са простора Републике Српске и Зубиног Потока са Косова и Метохије.

Координатор свештеник Срђан Радмановић рекао је Срни да је камп мултидисциплинарне природе, тако да ће полазници, осим литургијских радионица и радионица катихетског карактера, бити у прилици да учествују и у умјетничким радионицама, те спортским активностима и другим забавним садржајима.

“Озрен је изабран од Епархије као најподесније мјесто за камп, будући да манастир сам својом вишевјековном традицијом и постојањем има важно мјесто и улогу у животу наше свете цркве, као и српског народа који живи на овим просторима”, изјавио је Радмановић, нагласивши да су за рад са групама ангажована три аниматора.

Вјероучитељ Стојанка Никчевић најавила је да је дјеци сваки дан програмски испланиран, уз простор за међусобно дружење и да су захваљујући спољним сарадницама организоване и креативне радионице фотографије, иконописа, вајарства, спортска дружења, као и излети у природи захваљујући локалном одреду извиђача.

Камп се одржава у конаку Светог краља Драгутина, реновираном и адаптираном одмаралишту манастира Озрен, гдје су полазницима на располагању бројни спортски садржаји, телевизија, интернет и одлична домаћа кухиња.

Старјешина манастира Свети Никола Озрен игуман Гаврило рекао је да је одржавање овог кампа јединствено у Српској православној цркви и да ће осим духовног оснаживања, младима годити боравак у чистој и здравој природи, којом је богат озренски крај.

“Млади ће бити у прилици да се укључе у богослужење и живот цркве, јер сви смо ми црква”, изјавио је игуман Гаврило, који је дио богослужбених књига превео на српски језик.

Светосавски омладински камп на Озрену подржали су и Републички секретаријат за вјере, општина Петрово и организација “Ворлд вижн”