У ТОКУ РАДОВИ У НОВОИЗГРАЂЕНОМ ДОМУ КУЛТУРЕ У КАКМУЖУ

Бетонски под, преградни зидови, спуштени строп, набавка и уградња ПВЦ столарије, електроенергетске и комуникационе инсталације те водовод и канализација, сегменти су пројекта „Реконструкција културног и друштвеног дома у МЗ Какмуж”, чија реализација је у току.


Вриједност пројекта је око 45.000 КМ а средства су обезбијеђена захваљујући пројекту „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, гдје је учешће УНДП-а 15.400 КМ а око 30.000 КМ издваја се из буџета општине.


„Пројекат реконструкције Дома културе као приоритетан одабрали су мјештани Какмужа, с тим да је било предвиђено да се и из буџета општине издвоји 15.400 КМ, колико је ућешће УНДП-а. Међутим, због немогућности да се за износ од 30.800 марака заврше сви планирани радови, ми смо ућешће буџета у финансирању пројекта удуплали, с тим да постоји вјероватноћа да ћемо наше ућешће додатно повећати, како би што више радова, односно сегмената опремања простора међусобно везаних, било завшено“, рекао је данас начелник општине Петрово Озрен Петковић приликом посјете Дому културе.


Радове изводи „Озренпројект“ д.о.о. из Петрова а рок за завршетак радова је шездесет календарских дана.