ОДРЖАНЕ ОСМЕ “ГОСПОЈИНСКЕ ДЈЕЧИЈЕ РАДОСТИ”

У Петрову су данас, у оквиру манифестације “Госпојинске дјечије радости”, уручени бицикли за 43 дјеце са подручја ове општине која су рођена послије 1. септембра прошле године.Предсједник Скупштине општине Петрово Зоран Благојевић рекао је да су уручена 43 бицикла на овогодишњој осмој манифестацији, која је и симболична подршка породици и младим брачним паровима, те једна од бројних активности у оквиру пронаталитетне политике ове локалне заједнице.

Он је навео да се између осталог из буџета општине издвајају средства за сву новорођенчад, субвенционише се превоз ученицима основне школе, за све путнике ученике Средњошколског центра Петрово из буџета се плаћа пуна цијена превоза а свим ученицима првог разреда ове средњошколске установе од првог септембра биће исплаћиване стипендије у износу од по стотину марака мјесечно. Издвајају се средства по захтјевима за вантјелесну оплодњу, а захваљујући потписаном меморандуму о сарадњи са Фондацијом “За породицу” уручују се и “Поносне картице” вишечланим породицама.

Благојевић је навео да је у претходних годину дана отворен и вртић који организационо припада добојској Јавној предшколској установи “Мајке Југовић”, а у наредном периоду биће проширени капацитети ове предшколске установе.

Из општинске управе Петрово речено је да су током седам мјесеци ове године у Петрову рођене 42 бебе. Осме “Госпојинске дјечије радости” одржане су у Дому културе у Петрову.