ПОВЕЗИВАЊЕ ПЕТРОВА И ОСЕЧИНЕ – У НАЈАВИ БРАТИМЉЕЊЕ ОПШТИНА

Начелник општине Петрово Озрен Петковић боравио је данас у службеној посјети општини Осечина у Србији, гдје је на позив председника општине Николе Томића присуствовао свечаном отварању 17. Сајма шљива.


Да је ријеч о манифестацији од великог значаја за Осечину али и много шири простор говори чињеница да је сајам свечано отворио предсједник Републике Србије Александар Вучић а у општини Осечина истичу да је традиционални Сајам шљива замишљен као “дефиницаја једног простора у западној Србији и представља кључни догађај концепта који је међу људима у овом крају препознат као основни квалитет кога би требало стално неговати, квалитативно унапређивати, стручно истицати и економски што боље пласирати”.


“Са задовољством сам се одазвао позиву да присуствујем једном оваквом догађају, а ова посјета је први корак ка будућој сарадњи Петрова и Осечине. Ријеч је о локалној заједници са којом наша општина има пуно сличности али и о општини која нам у многим стварима може бити узор. У наредним мјесецима обавићемо припремне радње за потписивање Повеље о братимљењу, тако да ће Петрово имати побратиме и из овог дијела Србије”, истакао је Петковић, нагласивши да је Петрово и Осечину симболично повезало Косово, јер су и једна и друга локална заједница побратимске са општином Зубин Поток са Косова и Метохије.


“Ако Бог да ускоро ћемо то побратимство да утројчимо и симболично вежемо Озрен, западну Србију и Косово и Метохију”, поручио је Петковић.