СУТРА ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

У организацији Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске и Одбора за неговање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Србије, 15. септембра (четвртак) 2022. године у 11.00 часова у Бања Луци ће се обиљежити историјски догађај од републичког значаја „Дан српског јединства, слободе и националне заставе“, који заједно обиљежавају Република Српска и Република Србија.

На овај дан је 15. септембра 1918. године пробијен Солунски фронт.Ово је велики дан за Републику Српску и Србију и за цјелокупни српски народ, јер нема виших и важнијих вриједности од јединства нашег народа и слободе.

Српско јединство славимо јер оно подразумјева свијест о истој националној, вјерској, културној и цивилизацијској припадности, свијест о истим тежњама, циљевима и интересима, без обзира на географске просторе на којима живе Срби.

Славимо слободу, која је, кроз историју, кључна ријеч за српски народ. Слобода је је добро које нам омогућава да уживамо у другим добрима. Слобода је највећа вриједност и никада није довољно на њу подсјећати. Само народ који је слободан има перспективу да се развија и напредује.

Славимо националну заставу као симбол славе, поноса и оданости, а која и на овај празник краси наше градове широм Републике Српске.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић позива све суграђане да, с циљем да се покаже поштовање према застави као једном од најзначајнијих елемената државности, сутра истакну заставе Републике Српске на својим стамбеним или привредним објектима, зградама републичких институција, јавних установа…

Нека живи српско јединство, наша слобода и наша црвено-плаво-бијела тробојка!