ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ УЧЕНИКА СШЦ ПЕТРОВО

Сви ученици првог разреда Средњошколског центра Петрово од данас су и званично стипендисти Општине. Како је прецизирано уговором који су данас потписали начелник општине и будући пословно-информатички техничари, њима ће до краја школовања у овом Средњошколском центру бити исплаћивано по стотину марака мјесечно, десет мјесеци у години.

Како је овом приликом истакао начелник општине Озрен Петковић ово је још једна у низу мјера пронаталитетне политике.


„У склопу пронаталитетне политике ми издвајамо средства из буџета општине за свако новорођенче, имамо манифестације у склопу којих дарујемо малишане до годину дана старости, сву дјецу старости до шест година и све првачиће, суфинансирамо превоз за све основце путнике а већ дужи низ година из буџета општине издвајамо средства за финансирање превоза за све ученике нашег Средњошколског центра. Одлуку да обезбиједимо и стипендије за ученике СШЦ Петрово на мој приједлог једногласно су донијели одборници Скупштине општине а циљ нам је да помогнемо како ученицима и њиховим родитељима тако и самој школској установи, јер вјерујемо да ће ова мјера у будућности значајно утицати на број уписаних ученика. Ученици са којима сам данас потписао уговор имаће стипендију све до краја средњошколског образовања а исто чека и све наредне генерације нашег Средњошколског центра“, истакао је Петковић.

Директор Средњошколског центра Душан Цвијановић изразио је захвалност начелнику општине и комплетном руководству локалне заједнице које је имало слуха за тешкоће родитеља средњошколаца али и проблеме са којима се суочавају школске установе када је у питању број уписаних ученика.


„Ово ће сигурно бити од помоћи нашој установи и вјерујем да ће се још бољи ефекти ове мјере видјети приликом уписа у наредну школску годину, јер није мала ствар када дијете, поред свих других услова за добро средњошколско образовање, има и бесплатан превоз и стотину марака мјесечно као џепарац. Мислим да смо, ако не једина, онда сигурно једна од ријетких средњошколских установа у Републици Српској са оваквим погодностима и на томе заиста велико хвала начелнику општине и свим људима који су донијели овакву одлуку“, рекао је Цвијановић.

Према уговору обавеза стипендиста је да школовање заврше у редовном року а право на стипендију би изгубили само у случају да у току школске године направе више од 26 неоправданих изостанака.