ПОЧЕЛА ШКОЛА ФУДБАЛА ЗА МАЛИШАНЕ ИЗ ПЕТРОВА И ГРАЧАНИЦЕ

Под покровитељством Савјета Европе данас је почела петодневна Школа фудбала за малишане основношколског узраста. Школа фудбала заједнички је пројекат Општине Петрово и Града Грачаница а наставак је Отворене забавне школе коју ове двије локалне заједнице заједнички организују више од 20 година.


Дружење малишана започело је у Грачаници, гдје су их поздравили начелник општине Петрово Озрен Петковић и градоначелник Грачанице Нусрет Хелић.


“Драго ми је што сам данас у Грачаници са овом младошћу, што ће сви они сутра бити у Петрову и сигурно уживати у игри и дружењу све до петка. Ово је још један од заједничких пројеката Петрова и Грачанице, овај пут под покровитељством Европске Комисије, и надам се да ћемо и у будућности имати још бољу сарадњу и пројекте у разним областима “, рекао је Петковић.
“Ово је лијеп примјер дружења најмлађих јер спорт треба да спаја, а судећи по раздраганости малишана они су једва дочекали ово дружење. Мени је заиста драго што се наставља једна оваква традиција “, рекао је Хелић.

Дружење малишана у Школи фудбала сутра ће бити настављено у Петрову, гдје ће се вратити и у четвртак, а у сриједу и петак биће у Грачаници.