4.МЕМОРИЈАЛ ЗА ТУРШИЈУ

На стадиону „Лужањак“ у Петрову вечерас је одиграна меморијална утакмица у знак сјећања на Југослава Јокића-Туршију, хероја одбране Озрена, истакнутог друштвено-политичког радника, бившег спортског радника и тренера, који је живот изгубио у саобраћајној несрећи 26.08.2017. године.


Утакмицу су играли фудбалери „Озрена“ из Петрово и „Звијезде“ из Какмужа, судио је Мирослав Спасић, а сви скупа пред почетак сусрета на центру терена Туршији су одали пошту минутом ћутања.


Фудбалере је поздравио начелник општине Петрово Озрен Петковић, који је капитенима оба тима уручио захвалнице за учешће на меморијалу.


“Сјећање на нашег Туршију не блиједи, недостаје нам као брат, пријатељ, сарадник, одборник, недостаје на фудбалском терену. Овај меморијал већ четврту годину заредом организујемо у склопу Михољданских свечаности, тако да, иако на жалост више није са нама физички, наш Туки је у нашим срцима и мислима и дио је свечаности поводом Дана и славе наше општине. Нека му је вјечна слава и хвала му за све”, рекао је начелник општине Петрово Озрен Петковић.


Представници ФК “Озрен” данас су посјетили и Туршино вјечно почивалиште, гдје су прислужили свијеће и положили цвијеће.