ОДРЖАНА ОСМА „ОЗРЕНСКА ЈЕСЕН“

У општини Петрово данас је одржана културно-туристичка манифестација “Озренска јесен” на којој је више од 80 излагача из цијеле Републике Српске представило разноврсне производе, од занатских, умјетничких до пољопривредних и кондиторских.


Ову манифестацију, осму по реду, отворио је начелник општине Петрово Озрен Петковић, који је изразио задовољство разноврсношћу понуде, те нагласио да су овакви догађаји одлична прилика за промоцију и непосредни контакт са купцима.

„Озренска јесен је израсла у манифестацију по којој је наша локална заједница постала препознатљива, којом се поносимо, и ја сам захвалан свим људима, организаторима, спонзорима, посјетиоцима, свакоме ко је на било који начин допринио да ова манифестација буде оно што данас јесте“, рекао је Петковић, нагласивши да су својим присуством подршку организаторима дали и директор ЈУ Пољопривредни институт Бања Лука проф.др Војислав Тркуља и декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитет у Крагујевцу, др Драго Цвијановић.


Манифестација је одржана у Термама Озрен у Какмужу, а све присутне поздравио је и власник овог бањског комлекса Драгиша Милојевић, нагласивши да општина Петрово заслужује један овако велики и значајан догађај а да ће менаџмент Терми и у будуће радо бити партнер локалној заједници у организацији.

Поред богате понуде на штандовима излагача, сви посјетиоци/купци на овој манифестацији сваке године учествују у извлачењу томболе, за коју награде поклањају излагачи али и спонзори. Тако је данас главну награду, кревет димензија 180×200 цм, као властити производ обезбиједила фирма „Моделс“ Петрово , а привредник Горан Алексић из Цеља (Словенија) за награду на томболи донирао је андроид тв 43“. Поклон бонове обезбиједили су кафе пицерија „Двор“ Петрово, „Атв Qуад“ Петрово, Машинско прање тепха Тип-Топ Петрово, „Терме Озрен“ и „Викенд на Озрену“. Међу наградама су се нашли и јастуци произвођача из Петрова као и торта познатог посластичара Немање Петровића из Добоја.


Свечано отварање Озренске јесени уљепшали у чланови КУД-а „Милован Гајић“ Петрово а организатори манифестације, поред Општинске управе, били су и „Културно-туристички и спортски центар“ и Туристичка организација Петрово.


Манифестација “Озренска јесен” организована је у оквиру обиљежавања Михољдана – Дана и крсне славе општине.