ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА ОДИГРАН 26. МИХОЉДАНСКИ ШАХОВСКИ ТУРНИР

Невен Алексић из Петрова побиједио је на традиционалном 26. Михољданском шаховском турниру одиграном у недјељу, организованом у оквиру обиљежавања Дана општине Петрово – Михољдана.
Друго мјесто у категорији сениора освојио је Далибор Стојановић из Бијељине, треће Ранко Јуић из Бања Луке, на четврто мјесто пласирао се Борис Ђурђевић из Дервенте, пето мјесто заузео је Несим Ахмић из Дервенте, шесто Милан Вукић из Бања Луке а седму позицију заузео је Сретен Јевтић из Добоја.


Најбоље пласирани кадет од 14 година био је Марко Липовчић из Теслића а најбоље пласирана кадеткиња Анастасија Станкић из Бијељине.


Прво мјесто у категорији кадета до 14 година освојио је Ђорђе Лукић из Добоја, друго мјесто Емин Османхоџић из Клокотнице а треће Марко Радонић из Теслића. Наведени учесници турнира освојили су новчане награде.


Новчано су награђени и седмогодишњи Дамјан Јеринић из Добоја, као најмлађи кадет, те четворогодишња Амила Бабић из Клокотнице, као најмлађа кадеткиња. Новчана награда уручена је и Младену Ристићу, као најбоље пласираном шахисти ШК „Озрен“.


На турниру су учествовала 23 сениора, међу којима су била и два велемајстора, и 13 кадета из Петрова, Добоја, Бања Луке, Теслића, Дервенте, Бијељине и Добој Истока. Директор турнира био је Жељко Петковић, главни судија ИА Владо Стојановић НА Слободан Кузмановић.


Турнир је свечано отворио начелник општине Петрово Озрен Петковић, који је био и покровитељ турнира, организатор је био ШК „Озрен“ Петрово а домаћин РУЦ „Терме Озрен“ Какмуж-Петрово.