УСПЈЕШНА ДЕЦЕНИЈА ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ ПЕТРОВО

Педесет пет подржаних пројеката младих а од прошле године и три регистрована микро бизниса, стотине волонтера и бројна дружења, дио су резултата Омладинске банке Петрово, програма који од 2012. године заједнички финанансирају Општина Петрово и Фондација Мозаик. Данас су у кабинету начелника општине Озрена Петковића промовисани ови резултати те оцијењемо да је овај програм за сваку похвалу.


“Одлична сарадња са Фондацијом Мозаик и активизам наших младих људи резултирали су овим бројем реализованих пројеката и три микро бизниса. Ја само могу честитати свима нама и пожељети овакву синергију и у будуће”, рекао је начелник Петковић.


А да ће програм бити настављен и у наредном четверогодишњем периоду својим потписима на Меморандум о сарадњи потврдили су начелник Петковић и директор Програма Омладинска банка БиХ Жељко Пауковић.

“Фондација Мозаик ће скупа са Општином Петрово у периоду 2023.-2026. издвојити 60.000 марака и подржати 20 пројеката и 4 микробизниса”, рекао је Пауковић нагласивши да су Општина Петрово и Омладинска банка Петрово дио породице Омладинских банака у 52 општине, опћине и града. Он је изразио задовољство чињеницом да се Општина Петрово придружила обиљежавању 20 година рада Фондације Мозаик учешћем у акцији “20 дана садње за 20 година сарадње”. Тако ће и у овој локалној заједници бити засађене нове саднице које ће симболизовати живот, функционалност, активност и предузетништво.