САНАЦИЈА ОШТЕЋЕЊА НА ДЈЕЧИЈЕМ ИГРАЛИШТУ И САДЊА НОВИХ САДНИЦА, А РЕПРЕСИВНЕ МЈЕРЕ ЗА ВАНДАЛСКО ПОНАШАЊЕ


Оштећења панела ограде, откинута љуљашка, оштећења на клацкалицама и клупама за сједење, епилог су непримјереног понашања појединаца, корисника овог простора у насељу Колона у Петрову, намијењеног, направљеног и опремљеног за боравак, игру и дружење најмлађих.


“Жалосно је што након нешто више од годину дана од како је ово игралиште опремљено, данас имамо овакву ситуацију. Ми ћемо сада извршити поправке свих оштећења, биће постављена и два нова тобогана, али ако би се наставило са оваквим односом према имовини ништа нећемо постићи. Ја апелујем прије свега на родитеље чија дјеца долазе на ово игралиште да проведу рачуна о њиховом понашању. Наравно ту мислим на појединце чије понашање је проузроковало поменута оштећења. Упоредо с овом молбом за родитеље и дјецу, ићи ће и постављање видео надзора на игралишту, па уколико се вандализам настави биће идентификовани они који то чине а потом ће услиједити и кораци прописани законом за одговорност за такво понашање”, рекао је начелник општине Петрово Озрен Петковић, изразивши наду да ипак неће бити потребе за репресивним дјеловањем.

У склопу санације овог дјечијег игралишта извршена је и замјена садница поред ограде, које су се осушиле током љетњих мјесеци. Нове саднице набаљене су од стране Фондације Мозаик, која ове године обиљежава 20 година рада и која скупа са локалним заједницама, међу којима је и општина Петрово, проводи акцију “20 дана садње за 20 година сарадње”. Саднице ће захваљујући овој акцији бити засађене и у непосредној близини зграде Општинске управе Петрово.