УРЕЂЕН И АСФАЛТИРАН ПАРКИНГ ПРОСТОР У ЦЕНТРУ КАКМУЖА

У центру Какмужа, на лијевој обали Мекиљичке ријеке, на мјесту гдје су последњих година били некориштени монтажни објекти, данас је асфалтирана површина која ће, како је планирано, бити паркинг простор за будуће посјетиоце новоизграђеног Дома културе али и све друге Какмужане и госте.


Одлуку о уређењу и асфалтирању паркинг простора донијела је Скупштина општине Петрово а самом асфалтирању претходило је уклањање поменутих монтажних објеката од стране власника, те радови уклањања темеља и припреме простора за асфалтирање, који су финансирани из буџета општине Петрово.
Радове асфалтирања извела је фирма “Риал шпед” Добој Исток а цијена свих поменутих радова износила је око 10.000 марака.


“Ово је још један сегмент уређења центра Какмужа, као друге по величини мјесне заједнице наше општине. Настојаћемо да у години која је пред нама обезбиједимо и финансирање уређења и опремања новог Дома културе, тако да ће уз школски објекат, парк, амбуланту породичне медицине, апотеку и ветеринарску амбуланту, центар Какмужа имати и простор за оживљавање културног аматеризма али и предуслов за бројне друге активности”, рекао је начелник општине Петрово Озрен Петковић.