РЕХАБИЛИТОВАНА И ПРОШИРЕНА ДИОНИЦА ПУТА У КАРАНОВЦУ

На дионици пута Добој-Петрово у Карановцу, дугој око 500 метара, данас су завршени радови рехабилитације коловоза. Нова асфалтна трака за метар ипо је шира од досадашње, тако да је ријешен деценијски проблем уског коловоза на главној путној комуникацији општине Петрово.


“Сада и на овом дијелу пута имамо коловоз ширине 5,5 метара, што ће сигурно обрадовати све возаче који прођу овим путем, јер је до сада било тешко мимоилажење два путничка возила а да не говоримо о аутобусима или камионима. Захвални смо Влади Републике Српске која је за финансирање овог пројекта обезбиједила 110.663 мараке”, рекао је начелник општине Петрово Озрен Петковић.


Извођач радова била је фирма “Риал шпед” Добој Исток а како је најавио начелник Петковић у наредној седмици иста фирма, као изабрани извођач радова, уколико дозволе временски услови, започеће и изградњу тротоара на путу Добој – Петрово и то на дионици од раскрснице у непосредној близини жељезничке станице у Петрову па неколико стотина метара у правцу Какмужа.