ОДРЖАН НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ

„Било је прелијепо. Заиста смо уживали. Ово је одмор за душу.“, само су неке од реченица изговорених од стране публике након завршетка концерта класичне музике, којим су се вечерас публици у Петрову представили млади становници ове општине, ученици Основе музишке школе „Маркос Португал“ из Добоја.


Сестре и брат Бахнан, Ангелина, Георгина и Јохнy , показали су своје умијеће свирајући виолину, клавир и гитару, скупа са младим хармоникашем Лазаром Благојевићем, а свако од њих појединачно и свирајући као камерни састав, добили су громогласне аплаузе. То и не чуди јер је ријеч о вишеструко награђиваним ученицима на школском, републичком и међународном нивоу, који су одлични амбасадори умјетничке музике, као и средине из које долазе. Свирајући класична дјела Баха, Бетовена, Моцарта, Брамса, али и осталих савременијих композитора, ученици су на достојан начин пред пуном салом Мултимедијалног центра Дома културе у Петрову показали своје умијеће.

Гост концерта била је и некадашња ученица музичке школе из Добоја, а сада студент Музичке академије у Бања Луци Ања Илић из Петрова, која је свирајући клавир одушевила публику.


Организатори концерта били су Културно-туристики и спортски центар и Народна библиотека Петрово. Директор Културно-туристичког и спортског центра Слађана Лазаревић истакла је да је намјера организатора била да се суграђанима понуди прилика да у свом мјесту имају један овако лијеп културни догађај али и да се да подршка млдим талентима.


„Сматрам да је овим младим талентима, који још увијек нису у потпуности раширили своја крила, потребан вјетар у леђа из њихове средине и зато смо вечерас окупили публику, да им покажемо колико смо поносни на њих“, истакла је Лазаревићева.


Директор Народне библиотеке Петрово Ненад Катанић подсјетио је да је у ранијем периоду музичка школа из Добоја имала своје одјељење у Петрову, гдје је музичким тлентима било олакшано школовање.
„Настојаћемо да у будућности поново створимо услове за отварање одјељења музичке школе у Петрову, јер то наши млади таленти сигурно заслужују“, рекао је Катанић.


Организатори су посебну захвалност упутили професорици ОМШ „Мркос Португал“ Љубици Тимановић, која је, како су нагласили, имала кључну улогу у припреми концерта. Изразили су наду да ће сарадња бити настављена на обострано задовољство, те да ће резултирати сличним музичким догађајима у будућности.